Mardešić recepti

Bruschetta s grillanim tikvicama i srdelama

Sastojci

  • feta kruha
  • češnjak
  • tikvica
  • Mardešić srdela u marinadi od limunovog soka
  • chilli
  • svježi mažuran i origano (ili začin po želji)
  • limunov sok
  • maslinovo ulje

Priprema

Tostirati fetu kruha s obje strane (na suho), natrljati češnjak i pokapati maslinovim uljem. Tikvicu narezati na tanko i grillati na tavi, bez ulja. 

Poslagati tikvice na kruh, dodati srdele, chilli i svježe začine. Pokapati limunovim sokom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem. 


Juha od srdela

Sastojci

  • 100 g srdela
  • 1 glavica luka
  • 30 g mrkve
  • 20 g krumpira
  • Riblji temeljac
  • Sol, papar
  • 20 g maslaca
  • 0,1 l vrhnja za kuhanje

Priprema

Sve sastojke izdinstati na maslacu, kada omekšaju podliti s temeljcem i kuhati 45min. Nakon toga smiksati te procijediti kroz fino sito. Završiti sa vrhnjem za kuhanje.


Quiche od srdela

Sastojci

  • 100 g srdela
  • 0,1 kg mascarponea
  • 2 jaja
  • Listovi za savijaču
  • Sol, papar, ružmarin

Priprema

Tijesto prethodno treba zapeći u kalupu na 180C 5 min, sve sastojke sjediniti te izliti na tijesto. Peći na 180 cca 20 min.


Pašteta od srdela

Sastojci

  • 50 g srdela
  • 20 g maslaca
  • 30 g krem sira
  • 20 g luka
  • Sol, papar

Priprema

Luk izdinstati te sve zajedno smiksati u glatku jednolicnu smjesu, ohladiti.


Focaccia

Sastojci

  • 50 g srdela
  • 0,5 kg glatkog brašna
  • 0,5 kg oštrog brašna
  • 10 g kvasca
  • 20 g sušenih cherry rajčica
  • Sol i šećer

Priprema

Sve zamutiti s toplom vodom, nakon drugog dizanja peci na 240 °C cca 20 min.


Carbonara sa srdelama

Sastojci

  • 2 limenke Mardešić srdela u bio-ekstra djevičanskom ulju
  • 4 žumanjka
  • 50 g Grana Padano sira
  • 30 g maslaca
  • 200 g tjestenine po izboru (mi smo koristili spaghetti sa sipinim crnilom)
  • sol i papar

Priprema

U posudu za blendanje staviti 4 žumanjka, naribani Grana Padano i ocijeđene srdele čije ste maslinovo ulje spremili sa strane. Štapnim mikserom ili sličnim uređajem usitniti sve sastojke u homogenu kremu kojoj ćete dodati maslinovo ulje koje ste sačuvali od srdela. Skuhati paštu prema uputama na pakiranju i obavezno sačuvati nekoliko decilitara vode od kuhanja. U ugrijanu tavu staviti malo vode od kuhanja pašte i lagano podkuhanu paštu; kuhanu otprilike pola minute manje nego što piše na pakiranju, maknuti tavu s vatre i umiješati unutra maslac. Nakon što temperatura padne ali je i dalje "vruće", umiješati kremu od srdela i začiniti solju i krupno mljevenim paprom po želji.

Odaberi svoju kombinaciju!

Ako ste već odabrali svoju najbolju kombinaciju slobodno nas kontaktirajte, a mi Vam proizvode dostavljamo na vrata po cijeloj Hrvatskoj!

Narudžbe

Za narudžbe iznad 20 komada besplatna dostava, a za manje narudžbe trošak dostave iznosi 50kn.

Kontakt

Mardešić d.o.o. info@mardesic.hr Tel :+385 23 377 029